Pak van mijn Hart

Saturday, 25 March 2017

Doel

Kerstmis-Nieuwjaar en Pasen zijn twee gelegenheden waarop we de gewoonte hebben om pakjes uit te delen. En gelukkig kunnen we dat doen: het brengt gezelligheid en sociaal contact met zich mee. Maar niet ver van ons, ook in Antwerpen, zijn er heelwat gezinnen die geen pakje ontvangen en die het zich niet kunnen veroorloven om pakjes uit te delen aan anderen. En die zelfs moeten vechten om rond te komen in hun dagelijks bestaan. Mensen die meestal heel weinig contact hebben en die leven "aan de rand van de maatschappij". Mensen die daar geraakt zijn omdat ze ouder werden en er niemand naar hen omkeek, jongeren die geen ouders hadden die voor hen zorgden of mensen die professioneel ongeluk hebben gekend.

Voor deze mensen heeft Rotary Club Antwerpen Ring in 2000 beslist om een speciale inspanning te leveren. Elk jaar, met witte donderdag en goede vrijdag, gaan een aantal leden op stap om pakketten met diverse levensmiddelen en verzorgingsproducten af te geven aan deze mensen. Samen met een impliciete boodschap dat we hen niet vergeten. Daarom is het werkelijk "een pak van mijn hart". Het is dan ook heel aandoenlijk om de blijdschap te zien, elk jaar opnieuw, in de ogen van kinderen en volwassenen voor producten die we dagelijks voorgeschoteld krijgen zoals Corn-Flakes of choco. Dit is de beste stimulans om deze actie nog lang voort te zetten.

Hebt u interesse in deze actie en wenst u hieraan mee te werken. Dit kan. Klik eventjes op de e-mail en u kan u opgeven om hieraan mee te werken.

Planning 2017

  • 08/04/2017: samenstellen paaspakketten
  • 13/04/2017: ronddragen paaspakketten ronde 1-6
  • 14/04/2017: ronddragen paaspakketten ronde 7-12